KAYSERİ ŞEKER’DEN AHDE VEFA
Kayseri Şeker, yoğun seçim çalışmalarında olmasına rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ederken bir ahde vefa örneği göstererek anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıl elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Merhum Mustafa Kılıç’ın adını taşıyacak olan yeni yemekhanenin açılışı, törenle gerçekleştirildi.
Modern yapısı, kapasitesi ve çalışanların konforu düşünülerek tasarlanmış olan yemekhanenin açılışına, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Genel Müdürü İsmail Gedik, Şeker-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Dayı, Merhum Mustafa Kılıç’ın aile üyeleri ile çalışanlar katıldı.
Kayseri Şeker, hem ekonomik hem sosyal alanda istikrarlı büyümesi ile örnek olmaya devam ederek hizmete açtığı yeni yemekhane tesisi; toplam 3.500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olup, 3.000 metrekare kapalı alan, 500 metrekare açık teras alanı ile hizmet verecektir. İçerisinde modern depolama alanları, soğuk hava depoları, ileri teknoloji mutfak ve servis alanları, geniş yemek salonları yer almaktadır
Tesiste; 450 kişilik işçi yemekhanesi, 200 kişilik memur yemekhanesi, 75 kişilik alakart restoran ve 40 kişilik misafir yemek salonu yer almaktadır. Toplam maliyeti 82 milyon TL olan bu yatırım ile Kayseri Şeker, bu anlamlı adımıyla kurum kültüründe vefanın ve insan kıymetinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Törenin açılış konuşmasını yapan, Şeker-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Dayı şu görüşlere yer verdi;
“Bu yemekhaneyi görünce Kayseri Şeker Yönetim Kurulunun, başkanımızın çalışanlara verdiği değeri, sendikaya verdiği değeri, sendika başkanımıza verdiği değeri ve bunları gördükten sonra Kayseri Şeker’li olmak gerçekten insana gurur veriyor. Hüseyin Akay Başkanıma, Yönetim Kurulu’na hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”. Dedi.
Törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, duygularını şöyle ifade etti;
“Biz bu yatırımı yalnızca eksiklikleri gidermek için değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik vizyonumuzun bir parçası olarak da görüyoruz”.
“Öncelikle, bu yatırımın sadece bir bina değil; aynı zamanda çalışanlarımızın sağlığına, güvenliğine, konforuna verdiğimiz önemin somut bir göstergesi olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu modern yemekhane, yalnızca fiziki koşullarıyla değil, taşıdığı anlamla da çok kıymetlidir. Bu tesis, uzun yıllar boyunca Kayseri Şeker Ailesinin işçi, emekçi üyelerinin yanında olan, onların alın terine sahip çıkmış, işçi kardeşlerimizin sesi olmuş merhum Sendika Başkanımız Mustafa Kılıç’ın hatırasına ithafen açılmıştır. Burada onun adını yaşatıyor olmak, bizim için bir vefa borcudur. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli ailesine ve tüm sevenlerine bir kez daha sabırlar diliyorum. Diyen Başkan Akay sözlerine şöyle devam etti;
“Bu yatırım, geçmişte yaşadığımız birçok yapısal problemin çözümü açısından da büyük bir adımdır. Hem gıda güvenliğini sağlamak hem de sizler için daha ferah ve nezih bir yemek ortamı sunmak amacıyla bu tesisi inşa ettik. Eski yemekhane koşullarında çok sayıda sorunumuz bulunmaktaydı. İl Sağlık Müdürlüğü, TSE ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğümüzün denetimleriyle de tespit edilerek, bu yatırımı kaçınılmaz hale getirmiştir. Ancak biz bu yatırımı yalnızca eksiklikleri gidermek için değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik vizyonumuzun bir parçası olarak da görüyoruz”. Dedi.
Kayseri Şeker’in son yıllarda kaynakların verimli kullanımı konusunda çok ciddi adımlar attığını Bunlardan ilkinin ise suyun verimli kullanılması olduğuna da dikkat çeken Başkan Akay, konuya ilişkin şunları kaydetti;
“Gururla ifade etmeliyim ki; Kayseri Şeker, Türkiye'deki tüm şeker fabrikaları arasında “Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni” almaya hak kazanan ilk ve tek şeker fabrikası olmuştur”.
Geçtiğimiz günlerde TSE tarafından gerçekleştirilen 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi denetiminde, ustalarımızın farkındalık seviyesi TSE yetkilileri tarafından örnek gösterilmiş ve takdir edilmiştir. Hatta denetimin daha açılış toplantısında TSE yetkilisi şu sözleri dile getirmiştir:
“Hayatımda ilk defa bir tetkikin açılışında işletmedeki ustaların, yeni alınacak olan bir yönetim sistemi kapsamında bu denli farkındalık sahibi olduklarını ve bu farkındalığı sahaya yansıttıklarını gördüm.”
İşte bu anlayış ve gayret sayesinde, son 5 yılda yeraltı suyu kullanımı 4 derin kuyudan 2 derin kuyuya düşürülmüş, yaklaşık 12.000 kişilik bir ilçeye yetecek kadar su tasarrufu sağlanmıştır.
Ayrıca bunu da gururla ifade etmeliyim ki; Kayseri Şeker, Türkiye'deki tüm şeker fabrikaları arasında “Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni” almaya hak kazanan ilk ve tek şeker fabrikası olmuştur. İkinci olarak; kaynakların yerli üretimle verimli değerlendirilmesi sayesinde 60 bin dolarlık pompalar yerine kalıp döktürülerek 20 bin dolara 3 pompa elde edilmiştir. Üçüncü olarak; buhar tüketiminin azaltılmasıyla 100 pancara göre yakıt oranı 2,85 iken bu tüketim 2,75 ortalamaya indirilmiş, Bu 0,10’luk fark sayesinde yıllık 2.000 ton kömür tasarrufu ve yaklaşık olarak 8 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. Dördüncü olarak; kazan kimyasal tüketimi yıllık 9 tondan 5 tona indirilmiş ve 400.000 TL tasarruf sağlanmıştır.
Tüm bu gelişmelerde, sadece yatırımlar değil, çalışanlarımızın feraseti, farkındalığı, vicdani sorumluluğu etkili olmuştur. Bu bizim en büyük gücümüzdür”. Dedi.
Akay Konuşmasının devamında ise, şunları kaydetti;
“Biz, yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket ediyoruz.”
“Yemekhanemizle ilgili attığımız bu adımlar, sizlerin en iyisine en güzeline layık olduğunuzu düşündüğümüz içindir. Ayrıca Gıda güvenliği standartlarını yükseltmenin, iş güvenliği risklerini ortadan kaldırmanın ve sürdürülebilir bir işletme olmanın somut bir örneğidir. Biz, yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket ediyoruz. Bu vesileyle, yemekhane yatırımının her aşamasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza, çözüm ortaklarımıza ve katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Yeni yemekhanemiz tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olsun”.
Açılış töreni dualar eşliğinde kurban ve kurdele kesimi ile sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.